Kontakt

Det är inte ”fult” att låta andra ta hand om hushållet, utan det är idag någonting som vi alla gör i viss utsträckning. Kanske man inte ser det på det viset när man köper en falafel eller pizza, men det är ju faktiskt att låta någon annan ta hand om middagen eller lunchen just den dagen. Det här med att äta ute behöver alltså inte handla om att gå på restaurang, utan det handlar lika mycket om alla de gånger vi tar en snabb hamburgare eller liknande när vi är på språng.

Med utveckling följer så mycket i samhället, vilket inte minst syns på hur vi äter, vad vi äter, vart vi äter och med vem/vilka vi äter. Det som tidigare var någonting man främst gjorde i hemmet med familjen är idag någonting vi gör med andra människor mest hela tiden.

Vi talade om barn och mat tidigare och det problem som många ju har med att få barn att äta bra och nyttig mat utan att tvinga dem är ofta svårt. Det går dock att få till det om man har orken att hitta inspiration både vis restaurangbesök och från andra håll.

Den gamla klassikern att ställa fram lite morötter eller liknande på bordet innan maten är klar fungerar på samma sätt som brödkorgen eller skålen med oliver som vi ofta får när vi äter på restaurang.

Låt barnen vara med när det är mat i görningen och låt dem vara med när ni bestämmer vart ni ska äta när ni ska äta ute nästa gång. Det är ju ingen större förlust om du själv inte tycker att det är supergott så länge barnen äter och är nöjda, eller hur?

Webbdesign av: Avocado SEO